top of page
Slow-Gun.png
S-V.png
Ak.png
T.png
E.png
H.png
A.png

HUIPUTUSOHJEET 2022

Päivitetty 24.3.2022 (tullaan päivittämään lisää tapahtuman lähestyessä)
 

Kaikkein tärkeimmät asiat

Vaikka unohtaisit kaiken jäljempänä kerrotun, niin muista ainakin nämä:

  • Vaikka päättäisit jättää reissun kesken, ilmoittaudu tapahtumakeskukseen tai tapahtumapäällikölle (puhelinnumero numerossa) ja palauta GPS-paikannin.

  • Älä mene kielletyille alueille.

  • Älä roskaa. Noudata kansallispuiston ohjeita ja järjestyssääntöjä. 

  • Auta apua tarvitsevia kilpakumppaneita (ja sivullisiakin jos niikseen tulee).

  • Tapahtumakeskus sijaitsee Äkäslompolo järven jäällä, Ylläs Swing näköalakeinulla. 

  • Tapahtumamateriaalin nouto on Sport Corner Ylläksellä 25.3. klo 17-19

Tapahtuman alustava aikataulu

25.3. aikataulu:

17:00-19:00 Materiaalien nouto Sport Corner Ylläs, Tunturintie 16, Äkäslompolo

- ota pakolliset varusteet mukaan niiden tarkistusta varten.

- teltta pihalla tai lumisateella kauppakeskuksen sisätiloissa

10:00-22:00 Sähköiseen tapahtumamateriaaliin ja ohjeisiin tutustumista virtuaalisesti oman aikataulun mukaisesti

HUOM! Suosittelemme kaikille lumiturvallisuusmateriaalin läpikäymistä huolella. Turvallisuus on kaikki kaikessa!

26.3. Tapahtumapäivän aikataulu:

05:00-05:30 Omaa huoltoa mökillä yms. Huomioikaa, että jäällä ei ole vessoja. 

05:30-05:45 Materiaalien jakoa matti myöhäisille tapahtumakeskuksessa

05:45-05:50 Ohjeistus turvalliseen huiputukseen

05:50-05:52 Pakollisten tarvikkeiden tarkastus

06:00 Yhteislähtö tuntureille Äkäslompolojärven jäältä

18:00 Maali sulkeutuu ja ajanotto päättyy

18:30 Tapahtumakeskuksen teltan ovet sulkeutuvat

* Lähtö tapahtuu yhteislähdöllä Äkäslompolo järven jäältä. Ajanotto alkaa lähtöhetkellä. 

Lähtö on melko aikaisin aamulla siksi, että lumi on todennäköisesti kantavampaa aamupäivän puolella ja valoa riittää etenemiseen koko päivän ajan. Lähtö ja tapahtumakeskus on järven jäällä, joten paikalla ei ole WC-rakenteita. Huomioittehan tämän aamulla mökiltä lähtiessänne. 
 

Mattimyöhäisillä on mahdollisuus saada tapahtumamateriaali vielä lauantaiaamuna ennen lähtöä, mutta suosittelemme materiaalin noutoa perjantaina. 

 

Etenemistavat ja sarjat

Kaikki lihasvoimalla käytettävät ja talviseen luontoon sopivat kulkineet lylystä lumikenkiin ja splitboardeista suksiin ovat sallittuja. Leijojen ja muiden purjetyyppisten välineiden, samoin kuin polkupyörien käyttö on kiellettyä, vaikka lihasvoimaa tarvitsevatkin kulkeakseen.


Tarvitsemianne varusteita on kuljetettava mukana koko matkan lähdöstä maaliin. Jos siis vaikka suunnittelette menevänne eri pelillä rinnettä ylös- kuin alaspäin, niin molemmat kulkineet on saatava kulkemaan mukana.

 

Joukkueen on liikuttava yhdessä, eli jäsenten on oltava huutoetäisyydellä toisistaan. 

 

Tapahtumassa on kaksi sarjaa, jotka määräytyvät kulkineiden perusteella ikään ja sukupuoleen katsomatta. Jokainen joukkuehan voi rakentaa itselleen juuri sopivan pituisen ja kestoisen reitin, joten tapahtuma sopii kaikille joilla on vähintään välttävä kunto ja kohtuullinen talviluonnossa liikkumisen taito.

 

Kattavasta latuverkostosta johtuen luistelu- tai perinteiset sukset ovat useimmilla keleillä nopeampia kuin umpiseen tarkoitetut sukset, joten niillä hiihtäville osoitetaan Avointa sarjaa.

 

Avoimessa sarjassa ei ole rajoituksia käytettävien suksien/lumikenkien suhteen.

 

Randosarja on tarkoitettu randonnée-/ touringsuksilla hiihtäville ja siinä rajoituksena on suksen leveys, jonka tulee randosarjassa olla kapeimmasta kohdasta mitattuna vähintään 60mm. Näin ollen esimerkiksi tunturisukset (kuten Madshus Glittertind ja vastaavat) menevät avoimeen sarjaan. Jos joukkueessa on erilaisia suksiratkaisuja, niin sarja määräytyy kapeimman suksen mukaan. Jos suksivalintanne siintää vielä tulevaisuudessa niin ilmoittautukaa avoimeen sarjaan. Sumplitaan tarvittaessa vielä paikan päällä joukkueenne oikeaan sarjaan.

 

Osallistujien on lähtökohtaisesti oltava täysi-ikäisiä. Mikäli haluat ilmoittaa tapahtumaan alaikäisen, ota yhteyttä tapahtumapäällikköömme sopiaksesi asiasta.

 

Matkat

Matkoja on kaksi: 

7tunturia sarjassa joukkueiden on käytävä kaikilla karttaan merkityillä huipuilla.

 

5 tunturia sarjassa joukkueiden on käytävä viidellä karttaan merkityllä huipulla, jotka saa valita vapaasti. 


Voittajat ja tulokset

Voittaja on  7 tunturin matkalla kussakin sarjassa ensimmäisenä maaliin saapunut kaikki seitsemän rastia leimannut joukkue.

 

Viiden tunturin sarjassa voittaja on ensimmäisenä viisi tunturia huiputtanut joukkue.

 

Kaikki rastit ovat samanarvoisia. Mikäli yksikään joukkue ei ehdi aikarajan puitteissa kiertämään ja leimaamaan kaikkia rasteja, on voittajajoukkue aikarajan puitteissa eniten rasteja kerännyt joukkue. Saman rastimäärän keränneiden joukkueiden keskinäisen paremmuuden ratkaisee saapumisjärjestys. Kustakin rastista huomioidaan luonnollisesti vain yksi leimaus.

 

Maastosta on tultava kello 18:aan mennessä, jolloin ajanotto päättyy. Sen jälkeen tulleet joukkueet hylätään.

 

Lähtö on klo 06:00 ja maali sulkeutuu klo 18:00. Kilpailuaika juoksee kaikille osanottajille lähtöhetkestä 6.00. Jos lähdette liikkeelle esim. klo 09:00 ja saavutte maaliin klo 18:00, on aikanne tulosluettelossa tasan 12 tuntia.

 

Tulokset ilmoitetaan kotivuillamme reaaliajassa.


Online-seuranta

Kukin joukkue kantaa mukanaan GPS-lähetintä. Joukkueiden etenemistä ja kokonaistilannetta voi seurata aikanaan reaaliaikaisesti osoitteessa http://www.tulospalvelu.fi/gps/7summits2022/. Hekumallisten jälkipelien mahdollistamiseksi GPS-käppyrät ovat tarkasteltavissa myös kilpailun jälkeen; ja voipa sivustolta käydä vakoilemassa myös viime talven osanottajien edesottamuksia.

Lähtö, maali ja tapahtumakeskus

Tapahtumakeskuksen sijainti on Äkäslompolojärven jäällä, Ylläs Swing näköalakeinun välittömässä läheisyydessä hulppeissa maisemissa. Tarkka sijainti täältä. 

Tapahtumakeskuksessa on tavarasäilytys ulkoilmassa säänsuojassa teltassa, jonne voi jättää säilytykseen tavaroita tapahtuman ajaksi. Tavaroita pidetään silmällä mutta aukotonta vartiointia ei ole, joten suosittelemme jättämään arvoesineet kämpille. Jäällä / tapahtumakeskuksessa ei ole tilapäisiä WC-rakenteita, joten tämä tulee huomioida aamulla aikaisin tapahtumakeskukseen suunnatessa. 

Tapahtumakeskuksessa ei ole lumessa piehtaroimisen lisäksi muita peseytymismahdollisuuksia. 

Keskeisen sijainnin vuoksi suosittelemme tulemaan paikan päälle lihasvoimin. Mikäli auto pitää parkkeerata, niin paikoitus Äkäslompolo kylän alueelle liikennesääntöjä noudattaen. 


Tapahtumamateriaali

Ennen lähtöä jaettava materiaali sisältää:

 

  • GPS-lähettimen (1kpl / joukkue)

  • Leimauslaitteen (EmitTag) (1kpl / joukkue)

  • Karttoja (1 kpl/osallistuja)

  • Numerolaput 1kpl/osallistuja

    • varaa numerolapun kiinnittämiseen sopivat tarvikkeet​


Maasto

Maasto on pääosin periaatteessa helppokulkuista tunturimaastoa, mutta lumiolosuhteet vaikuttavat etenemiseen merkittävästi. On todennäköistä, että tunturien paljakat ovat hyvin kantavaa, tuulen pieksämää ja nopeakulkuista lunta niin kauan kuin lämpötila pysyy lähellä pakkaslukemia. Päivän aikana erityisesti etelärinteet saattavat muuttua upottaviksi ja metsän korkeudelle laskeuduttaessa voikin sitten olla tarjolla melkein mitä hyvänsä lumiolosuhteista ja lämpötilasta riippuen.

Reissun suolana onkin, että keli on arvaamaton ja lumiolosuhteet vaihtelevat vuorokaudenajan ja paikan mukaan. Hyvällä reittisuunnittelulla saattaa säästää monta hikipisaraa, eikä lyhin reitti ole aina nopein..

Tunturiolosuhteiden tunteminen ja opetteleminen ovat osa tapahtuman juonta, joten ohjeistuksemme sekä ennakkoon että paikan päällä rajoittuvat lähinnä turvallisuuden takia kiellettyihin paikkoihin ja saatte itse aprikoida missä on hyvää lunta, kuinka ladulla luistaa, miten hanki kantaa ja niin edelleen.


Reitti ja suunnistaminen

Reitti on vapaavalintainen kunhan noudatat pakollisia ylityskohtia ja kiellettyjä alueita. Tuntureiden kiertojärjestys on niinikään vapaa. Huomaa kuitenkin erityisohjeet Yllästunturilla liikkumisesta. 

Joukkueet vastaavat itse suunnistamisesta. Huomioittehan, että digitaalisten apuvälineiden käyttö suunnistamisessa on kiellettyä. Huonossa kelissä eksyessä GPS:n käyttö on luonnollisesti sallittua ja järkevää, jotta pääsette maastosta pois. 

Alueella on tiheä latuverkosto ja latujen käyttäminen suksilla on sallittua kunhan muistatte noudattaa turvallisen laduilla liikkumisen sääntöjä. Lumikengillä laduilla liikkuminen sitävastoin on kiellettyä. 

Karttaan merkittyjen kelkkareittien käyttö on turvallisuussyistä kiellettyä. Useimpien hiihtäjien itsesuojeluvaistokin sen kertonee. Ylläksen ja Kuerin välinen kelkkareitti lienee lähinnä sellainen, jonka käyttö saattaisi houkutella. Pääosin kansallispuiston alueella on muutamia harvakseltaan liikennöityjä kelkkauria, jotka ovat lähinnä latukahviloiden henkilökunnan käytössä olevia kelkkauria. Ne eivät siis ole virallisia kelkkareittejä vaan luvanvaraisesti käytettäviä huoltoreittejä, eikä niitä ole siksi karttaankaan merkitty. Niitä saa hiihdellä - varovaisuutta noudattaen. 

Toisten joukkueiden tekemien jälkien käyttö on myös sallittua. Peesaaminen ilman edellä menevän joukkueen lupaa on epäurheilullista, joten käyttäkää hyvää harkintaa, ettei touhu mene toisten kannoilla hiihtelemiseksi. Joukkueiden välinen yhteistyö sinänsä on sallittua. 


Pakolliset ylityskohdat ja kielletyt alueet

Karttaan on erikseen merkitty turvallisuus- ja muista syistä kiellettyjä alueita ja pakollisia jokien ylityskohtia. Ilmoitamme kielletyt alueet ja pakolliset ylityskohdat osallistujaohjeessa lumiolosuhteiden täsmentyessä, mutta kuitenkin hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Noudata kieltoja äläkä uhmaa omaa tai muiden henkeä menemällä vaarallisiin paikkoihin.

Hiihtokeskuksen rinteiden käyttö nousuun on kielletty hiihtokeskuksen aukioloaikana klo 10-19. Rinteiden vieriä ja siirtymäreittejä saa käyttää vapaasti.

Pihoihin ja yksityisalueille meneminen on niinikään kielletty vaikka kaikkien torppien ympäristöjä ei ole kartassa erikseen kielletyiksi merkitty. Teitä saa ylittää vapaasti, kunhan sen tekee varovasti.

Varaamme oikeuden muuttaa kiellettyjä alueita poikkeuksellisten lumiolosuhteiden sattuessa.

 
Kartta

Kartta on vuoden 2022 A2-kokoinen 7Summits-kartta, johon on painettu lähtö, maali, rastipisteet, kielletyt alueet ja pakolliset ylityskohdat sekä muuta olennaista tapahtumatietoa. Kartta on painettu vettä kestävälle paperille, joten sen suojaaminen ei ole tarpeellista. 

 

Annamme reittisuunnitteluanne varten tietoa kielletyistä alueista ja pakollisista ylityskohdista tällä sivustolla hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Julkaisemme myös tapahtuman päivitetyn kartan kiellettyine alueineen kotisivullamme ennen tapahtumaa. Kannattaa siis käydä kurkkimassa tällä kotisivullamme ennen tapahtumaa, tai seurata päivityksiä Facebook-sivuillamme.

Muiden karttojen käyttö on sallittua, jopa järkevääkin. Ennakkosuunnitteluun soveltuu mainiosti Metsähallituksen palkittu Retkikartta-sivusto, josta mm. korkeuskäyrien laskeminen onnistuu sujuvasti.


Rastipisteet ja leimaus

Rastipisteet ovat kunkin tunturin (Ylläs, Kesänki, Lainio, Aakenus, Pyhätunturi, Kukas, Kuer) korkeimmalla huipulla. Kuten tunturit yleisesti, myös Ylläksen tunturit ovat pyöreälakisia, joten huippu on melko laakea käsite. Rastipisteiden koordinaatit löytyvät kartasta.

Rastit on pyritty merkitsemään mahdollisimman näkyvästi. Rasti on merkitty 40*40cm oranssivalkoisella rastilipulla, jossa on tapahtuman logo. Lippu on noin metrin korkeudessa. 

Leimaus tapahtuu Emit-tag leimauslaitteella. Riittävän lähelle rastilippua mentäessä leimauskortti alkaa vilkkua punaista valoa, jolloin leimaus on rekisteröity. Leima tulee noin puolen metrin päästä leimausyksiköstä. 

Koko joukkueen on käytävä rastilla.


Pakolliset varusteet

Per kilpailija

  • Tuulenpitävät vaatteet ja taukotakki*

  • Sukset tai suksea vastaavat kulkineet**

  • Valaisin

  • Vaihtovaatteet

  • Energiaa ja juomaa

  • Matkapuhelin käyttökunnossa***

  • Pilli

Per joukkue

  • GPS-paikannin (tarjotaan tapahtuman puolesta)

  • Ensiapupakkaus sisältäen ensiside

  • Avaruushuopa

  • Tulentekovälineet

  • Puukko tai veitsi

  • Vedenpitävä tussi

  • Kompassi

  • EmitTag leimauslaite (tarjotaan tapahtuman puolesta)

* Vaikka sääennuste tarjoaisi minkälaista hellettä, niin vaatetuksessa tulee varautua siihen, että lumipyry, eksyminen tai onnettomuus yllättää ja lämmin vaatetus tulee tarpeeseen. 

** Myös splitboardit, lumikengät ja vastaavat ovat sallittuja

*** Matkapuhelin on oltava kosteudelta ja kylmältä suojattuna ja tapahtumapäällikön numero (jonka saatte materiaalin noudon yhteydessä) tulee olla puhelimessa tallennettuna. Mukana on oltava se liittymä, jonka numeron olette ilmoittaneet ilmoittautumisen yhteydessä. Huomioittehan, että älypuhelinten akut kestävät huonosti kylmää, joten pitäkää puhelin lämpimänä ja toimintakuntoisena. Kylmän kelin sattuessa kertakäyttöiset kädenlämmittimet ovat hyviä puhelimen lämpimänä pitämiseen. Varavirtalähteen mukaan ottaminen ei ole huono ajatus sekään.


Jos tunnet piston kylkiluissasi, niin kyseessä saattaa olla pistokoe pakollisten varusteiden mukanaolon tarkastamiseksi. Luottamus hyvä, valvonta paras..

Varaamme oikeuden muuttaa lumiturvallisuusvarusteet (piippari, sondi, lapio, kypärä) pakollisiksi poikkeuksellisten lumiolosuhteiden niin vaatiessa. Tässä tapauksessa infoamme ilmoittautuneita asiasta henkilökohtaisesti.


Suositeltavia varusteita

  • Varasauva(t) ja -sommat

  • Lumivyörypiippari käyttökunnossa ja kiinnitettynä

  • Sondi

  • Lumilapio

  • Nousukarvat

  • Kypärä

  • Aurinkolasit / laskettelulasit kelin mukaan

  • Vesipullo tai termos

  • Rahaa 


Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu Navisport-palvelulla, johon pääset kotisivullamme olevan Ilmoittautuminen-linkin kautta. Ilmoittautumiseen tarvitset joukkueen jäsenten nimet, syntymäajat sekä puhelinnumerot. Jokainen henkilö ilmoitetaan erikseen, ja seura/yhdistys kohtaan merkitään joukkueen nimi. Huom. Saman joukkueen jäsenille sama joukkueen nimi.

  • Varhaisille linnuille osallistumismaksu on 80€/osallistuja 28.2.2022 asti ja

  • tämän jälkeen 95€/osallistuja 18.3.2022 asti , jolloin virallinen ilmoittautuminen päättyy. Siihen mennessä ilmoittautuneille on takuusti tarjolla GPS-paikannin. Tämän jälkeen jälki-ilmoittautuminen on mahdollista sähköpostitse hintaan 105€/hlö (emme voi taata GPS-paikannusta).

Ilmoittautuminen maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Peruutusehdot

Mikäli jostain onnettomasta syystä joudut peruuttamaan joukkueen osallistumisen, palautamme osallistumismaksusta puolet peruuttaessasi ennen 1.3.2022. Tämän jälkeen osallistumismaksua ei palauteta. Voit tarvittaessa vaihtaa joukkueen jäseniä olemalla yhteydessä järjestäjiin.

Mikäli 7Summits tapahtuma joudutaan perumaan järjestäjästä riippumattomasta syystä (esim. sota, epidemia, luonnonmullistus tai viranomaisen antama kielto, määräys tai suositus) osanottomaksua ei palauteta, vaan kaikki osallistumiset siirretään automaattisesti seuraavaan järjestettävään tapahtumaan. Mikäli et jostain syystä pääse seuraavaan järjestettävään tunturihiihtoon 50% osallistumismaksusta voidaan palauttaa osallistujan näin halutessaan.

 

Sairastapauksissa palautamme 80% osallistumismaksusta sairastodistusta vastaan. 

 

Harjoittelu

Tapahtuman alueella saa riemumielin harjoitella niin paljon kuin sielu sietää ja kalenteri antaa myöden sekä ennen että jälkeen tapahtuman. Viime talven tapahtuman karttojakin saattaa hyvällä tuurilla löytää Luontokeskus Kellokkaan infosta kysymällä.


Reissulogistiikka

Tapahtumakeskus on keskeisellä paikalla, joten suosittelemme saapumaan aamulla paikalle suksin. Autolla saapuville suosittelemme yhtä autoa per joukkue ja sen voi jättää parkkiin alueen parkkialueille kuten Kaltion alueelle. 

Ylläs.fi –sivustolla on kattavat tiedot liikenneyhteyksistä Äkäslompoloon.

 

Tapahtuman ajankohta osuu yksiin Ylläksen sesongin kanssa. Majoituskapasiteetti erityisesti ennen tapahtumaa ja varsinkin Äkäslompolon puolella myytäneen aika tappiin, joten majoitusta tarvitsevan kannattaa olla nopea liikkeissään.

 

Kilpailumaksun sisältö

Kilpailumaksulla saat unohtumattomien elämysten lisäksi seuraavaa vastinetta rahallesi:

  • Tapahtumakartan per osallistuja

  • GPS-lähettimen per joukkue tapahtuman ajaksi

  • Leimauslaitteen (EmitTag) per joukkue tapahtuman ajaksi

  • Ensiapupäivystyksen ja raatotaksin lähimmältä tieltä matkalle hyytyneille (ks. tarkemmin Turvallisuus)

  • Tunturit huiputettu valokuva käytettäväksi sosiaalisessa mediassa


Palkinnot

Pyrimme siihen, että parhaat palkitaan yhteistyökumppaneiden laadukkailla palkinnoilla. 

Tänä vuonna parhaita huiputtajia muistetaan Sport Cornerin lahajkortilla sekä Lekin tuotepalkinnoilla. 


Turvallisuus

Mukavan ja turvallisen tapahtumakokemuksen varmistamiseksi lukekaa kaikille osallistujille ennen tapahtumaa sähköpostitse toimitettava turvallisuusohje.

 

Tapahtuman aikana liikutaan pääosin erämaaluonnossa, jossa avun saaminen paikalle voi kestää. Liukkaan kelin tai huonon näkyvyyden sattuessa riskit lisääntyvät, joten muistakaa tilannenopeus ja arvioikaa voimanne realistisesti. Tiimi on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki. Pitäkää toisistanne huolta :)

Järjestäjä seuraa joukkueita GPS-paikannuksen avulla ja voimme tarvittaessa avustaa puhelimitse eksymistilanteissa. Teknologia ei ole aukotonta emmekä seurannasta huolimatta voi varmaksi tietää milloin joukkue on pulassa, joten ongelmatilanteissa käyttäkää omaa harkintaanne avun tarpeen suhteen. Apuun on seuraavia vaihtoehtoja: 

  • Jos eksytte, eikä muiden kulkijoiden apua ole tarjolla, ottakaa puhelimitse yhteys turvallisuuspäällikköön.

  • Jos uupuminen yllättää tai tapahtuu sellainen haveri, että tarvitsette kuljetuksen pois maastosta, ottakaa puhelimitse yhteys turvallisuuspäällikköön. Moottorikelkkojen käyttöä alueella on rajoitettu, joten lähtökohtaisesti raatotaksi noutaa lähimmältä tieltä.

 

Tapahtuman aikana päivystää myös ensiaputiimi, joka auttaa pientä ensihoitoa vaativissa tilanteissa.

 

Vallitseva lumiolosuhde sekä taivaalla että maassa vaikuttaa paljon tapahtuman luonteeseen. Talvisessa avotunturissa liikuttaessa on aina syytä perehtyä etukäteen vallitsevaan lumitilanteeseen ja tunnistaa mahdolliset riskitekijät. Annamme lumitilanteesta lisätietoja paikan päällä jaettavassa materiaalissa ja tapahtumapäällikön puhuttelussa ennen lähtöä.

 

Ylläksen hiihtokeskuksen lumiturvallisuus-sivustolta saat ajantasaisen lumivyöryjen todennäköisyysarvion Ylläksen alueelle ja Ilmatieteenlaitoksen Lumivyöryennusteesta voit tarkastaa laajemman, alueellisen lumivyörytilanteen. Lumivyöry.fi -sivusto on hyödyllinen yleistiedon lähde lumiturvallisuusasioihin

Suosittelemme myös 112 Suomi –sovelluksen lataamista matkapuhelimeen. Sen avulla voit hädän yllättäessä lähettää helposti sijaintitietosi hätäkeskukselle. Sovelluksen voit ladata täältä.


Vakuutus

Järjestäjä ei ole vakuuttanut kilpailijoita. Varmistathan, että kaikilla tiimisi jäsenillä on tapaturmavakuutus, joka kattaa myös rinteiden ulkopuolella tapahtuvan liikkumisen. Omasta mielestämme tämä ei ole kilpaurheilutapahtuma, koska osallistumiseen ei vaadita minkään lajin kilpailulisenssiä. Jotkin vakuutusyhtiöt saattavat ymmärtämättömyyttään olla eri mieltä, joten kannattaa varmistaa, että vakuutusyhtiösi ei vaadi kilpailutoimintaa kattavaa vakuutusta, tai että kilpailun kattava vakuutus on joukkueesi jäsenillä olemassa.

Vakuutuksista löytyy perustietoa esimerkiksi tästä Relaa.comin artikkelista. Kannattaa huomioida, että sivulla oleva vakuutustuotteita koskeva tieto ei ole kaikilta osin ajantasaista.


Hylkäykseen johtavat rikkeet

Seuraavat töppäilyt johtavat joukkueen hylkäämiseen:

  • Roskien jättäminen luontoon

  • Kiellettyjen alueiden noudattamatta jättäminen

  • Pihoille ja yksityisalueille meno riippumatta siitä onko niitä erikseen kartassa kielletyksi merkitty

  • Kiellettyjen etenemistapojen käyttö (ks. ”Etenemistavat ja sarjat”)

  • Kanssakulkijoiden avuntarpeen laiminlyönti

  • Lumikenkien käyttö latu-uralla

Suhtaudumme luottavaisesti siihen, että hylsyjä ei tarvitse jaella. Vilunkiveikoille vinkkinä ja muillekin muistutuksena, että sauvanjälkenne tallentuvat myös virtuaalisesti ja reitillä liikkuu myös järjestäjien edustajia ”siviilivaatteissa”.

 

Turvallisuussyistä kiellettyjä rinnealueita saattaa hieman lumitilanteesta riippuen olla houkutus lähennellä reitinvalinnoissanne. Tarkastamme kaikkien kärkijoukkueiden GPS-käppyrän ja teemme pistokokeita myös muiden joukkueiden osalta. Selkeästi tarkoitukselliset oikaisut kiellettyjen alueiden läpi johtavat hylkäykseen. Samoin pidemmät vierailut kielletyllä alueella riippumatta tarkoituksestanne. Pienet pistot kielletylle alueelle saatamme mm. näkyvyysolosuheet huomioiden katsoa läpi sormien. Kärjen osalta tulemme kuitenkin olemaan tiukkoja. Pidätämme oikeuden käyttää tässä tapahtuman johdon harkintaa.

 

Huomioikaa, että tarkastukset tehdään ensi sijassa GPS-tallenteen perusteella, kiellettyjä alueita ei ole merkitty maastoon ja satelliitit eivät välttämättä ole puolellanne, joten todellisuudessa hivenen sallitun rajan oikealla puolella hiihtely saattaa paikannusvirheestä johtuen näyttää selvältä hylkäykseen johtavalta reittirikkeeltä. Kannattaa siis mieluummin kiertää kuin kyykähtää omaan suunnistusvirheeseen tai GPS:n paikannusvirheeseen.

 

Muistakaa myös, että liikutte tapahtumassa jokamiehen oikeudella. Aiempien vuosien upeat osallistujat hankkivat tapahtuman osanottajille Lapin yössä revontulen lailla hohtavan maineen. Pidättehän sitä yllä, jotta voimme järjestää tapahtumaa vastakin.


Itkumuuri ja palautteet

Jos koet kokeneesi vääryyttä niin nyi tapahtumapäällikköä hihasta paikan päällä, tai lähetä jälkikäteen sähköpostia osoitteeseen: 7SummitsYllas@gmail.com
 
Otamme kovin mielellämme vastaan palautetta ja kehitämme tapahtumaa saamamme palautteen perusteella. Katajanvitsoja, jäkälää ja tunturileinikkejä saa lähettää sähköpostitse:
7SummitsYllas@gmail.com tai kommentoida Facebook-sivuillamme.


Järjestäjän yhteystiedot

Tapahtuman organisoinnista paikan päällä vastaa tapahtumapäällikkömme, sähköposti: 7SummitsYllas@gmail.com
 
Tapahtuman turvallisuudesta vastaa turvallisuuspäällikkömme, sähköposti:
7SummitsYllas@gmail.com

bottom of page